fbpx

Αριστοτέλους 3 & Τσιμισκή 28, Θεσσαλονίκη | 2310 280 210-11

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΕΙΔΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Εισαγωγικός Διαγωνισμός της Σχολής Δικαστών είναι ένας αδιαμφισβήτητα απαιτητικός διαγωνισμός, και η τελική επιτυχία εξαρτάται από την σωστή προετοιμασία του υποψηφίου.

Με βάση την τεράστια – άνω των 20 ετών – πείρα μας στην προετοιμασία για τον Εισαγωγικό Διαγωνισμό της Σχολής Δικαστών, έχουμε διαμορφώσει τα ακόλουθα μοντέλα προετοιμασίας για την Κατεύθυνση Εισαγγελέων και Πρωτοδικών-Ειρηνοδικών, ώστε να μπορεί κάθε υποψήφιος να επιλέξει το πιο κατάλληλο γι’αυτόν πρόγραμμα ανάλογα με τις δικές του ανάγκες. 

Τα διαθέσιμα τμήματα προετοιμασίας για την Κατεύθυνση Εισαγγελέων και Πρωτοδικών-Ειρηνοδικών είναι τα ακόλουθα, ανάλογα με τις ανάγκες των υποψηφίων:

Τμήμα Σεπτεμβρίου: Τμήμα ετήσιας διάρκειας. Ξεκινά τον Σεπτέμβριο κάθε έτους και έχει ως ορίζοντα τον επερχόμενο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί σε 12 μήνες.

Τμήμα Διευρυμένης Προετοιμασίας: Τμήμα διάρκειας ενάμισυ έτους. Ξεκινά τον Μάρτιο κάθε έτους και έχει ως ορίζοντα τον επερχόμενο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί σε 18 μήνες.

Τμήμα Ιανουαρίου (Επαναληπτικό τμήμα): Τμήμα επίλυσης Πρακτικών Θεμάτων 8μηνης προετοιμασίας. Ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε έτους μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου κάθε φορά εισαγωγικού διαγωνισμού. Απευθύνεται σε σπουδαστές που γνωρίζουν αρκούντως την εξεταζόμενη θεωρία και έχουν ανάγκη τριβής μέσω της επίλυσης Πρακτικών θεμάτων του επιπέδου και της απαιτητικότητας του Διαγωνισμού. 

Τμήμα Ιανουαρίου (Ταχύρρυθμο τμήμα): Τμήμα ταχύρρυθμης κάλυψης θεωρίας, 8μηνης προετοιμασίας. Ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε έτους μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου κάθε φορά εισαγωγικού διαγωνισμού. Είναι προετοιμασία στο μοντέλο του τμήματος του Σεπτεμβρίου, δηλαδή και διδασκαλία θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές, η ύλη όμως προχωρά πιο γρήγορα λόγω του ταχύρρυθμου του προγράμματος. Απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν κάποια κενά θεωρίας και δεν είναι επαρκής προετοιμασία η επίλυση πρακτικών θεμάτων του Επαναληπτικού τμήματος. Πολύ συχνά ζητούν να μεταφερθούν στο Ταχύρρυθμο τμήμα σπουδαστές που ενώ εντάχθηκαν σε Επαναληπτικό Τμήμα μόνο πρακτικών, διαπίστωσαν πολύ σύντομα ότι έχουν και κενά στη θεωρία. 

Τμήμα Διετούς προετοιμασίας: Εφαρμόζεται εναλλακτικά τόσο στο τμήμα Σεπτεμβρίου όσο στο Τμήμα Διευρυμένης Προετοιμασίας. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε υποψηφίου, υπάρχει η δυνατότητα σταδιακής κάλυψης της ύλης με ορίζοντα 2 ή 2,5 ετών αντίστοιχα. Επειδή οι εξετάσεις της ΕΣΔΙ είναι πολύ απαιτητικές με τεράστιο ανταγωνισμό, το πρόγραμμα διετούς προετοιμασίας επιλέγεται πολύ συχνά από τους υποψηφίους, και δικαίως, ώστε να έχουν χρόνο να μελετήσουν σωστά και να εμπεδώσουν την εξεταζόμενη ύλη.

Επειδή κάθε υποψήφιος έχει διαφορετικές ανάγκες προετοιμασίας, θα πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Εμείς είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε σε αυτή του την προσπάθεια, παρέχοντάς του σωστή καθοδήγηση σχετικά με τις βέλτιστες επιλογές του ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα τμήματα και για έναν ατομικό σχεδιασμό προετοιμασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Τ. 2310 280 211, 2310  280 211.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Η προετοιμασία για τον Εισαγωγικό Διαγωνισμό της ΕΣΔΙ είναι ολοκληρωμένη και στηρίζεται στα εξής καίρια σημεία:

√ Οργάνωση των μαθημάτων στο πρότυπο των εξετάσεων:
 • Ιδιωτικό Δίκαιο: Αστικό δίκαιο- Πολιτική Δικονομία- Εμπορικό δίκαιο (Το εμπορικό δίκαιο δεν εξετάζεται στην Κατεύθυνση Εισαγγελέων)
 • Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία 
 • Γενική Παιδεία
 • Ξένη Γλώσσα (Αγγλική Νομική Ορολογία)

√  Ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας για την Κατεύθυνση Εισαγγελέων: πρόβλεψη πολλών ωρών διδασκαλίας, πολλαπλές προσομοιώσεις εξετάσεων & προσωπική αξιολόγηση σπουδαστών.
√ Ατομική επικοινωνία των σπουδαστών με τους καθηγητές προς επίλυση αποριών
√ Συνεχείς ανατροφοδοτήσεις (feedback) από τους καθηγητές προς τους σπουδαστές 

√ Προετοιμασία επικεντρωμένη στον Διαγωνισμό της ΕΣΔΙ

√ Διδασκαλία θεωρίας για τις ανάγκες του Διαγωνισμού της ΕΣΔΙ

√ Επίλυση σύνθετων θεμάτων- ασκήσεων

√ Τεστ/ Τακτικές Προσομοιώσεις εξετάσεων

√ Επίλυση παλαιότερων θεμάτων του Διαγωνισμού

√ Εκπαιδευτικό υλικό: Επιλεγμένο υλικό σύγχρονης και επίκαιρης νομολογίας, πρόταση επιλεγμένης βιβλιογραφίας

√ Προετοιμασία και για το τελικό στάδιο της προφορικής εξέτασης

√ Προετοιμασία για την εξέταση της Αγγλικής νομικής ορολογίας (μετάφραση ευθεία – αντίστροφη), πλέον α’ στάδιο διαγωνισμού (Ιούλιος κάθε έτους)

√ Εξειδικευμένη και σταθερή ομάδα διδασκόντων με μακρόχρονη διδακτική πείρα στο αντικείμενό τους:

 • Μπόμπα Νατάσσα, ΜΔΕ (Αστικό Δίκαιο – Πολιτική Δικονομία)
 • Καζανάς Αλέξανδρος-Τιμόθεος, Δ.Ν. (Ποινικό Δίκαιο)
 • Βασιλειάδης Νικόλαος Δ.Ν. & Τοπαλνάκος Παύλος, Δ.Ν. (Ποινική Δικονομία)
 • Κέκη Μαρία, ΜΔΕ (Εμπορικό Δίκαιο)
 • Χατζηβασιλείου Μάριος, ΜΔΕ (Εμπορικό Δίκαιο)
 • Μπόμπα Μαρία, ΜΔΕ (Οικογενειακό Δίκαιο, Αγγλική Νομική Ορολογία, Ευρωπαϊκό Δίκαιο)
 • Γαρυπίδης Νικόλαος, Δ.Ν. (Γενική Παιδεία)
 • Παυλόπουλος Αναστάσιος, Δ.Ν. (Γενική Παιδεία)

√ Παρακολούθηση διά ζώσης ή εξ αποστάσεως ζωντανά με πλήρη και άμεση πρόσβαση στο διανεμόμενο υλικό μέσω της πλατφόρμας μας

√ Δυνατότητα Ενδεικτικής (δωρεάν) παρακολούθησης χωρίς υποχρέωση εγγραφής (εξαιρούνται οι εγγραφές Early Bird)